Цікавий відпочинок:

Як розрахувати кількість продуктів для походу PDF  | Друк |
Статті - Все для туриста

Прогодувати групу туристів в поході набагато складніше, ніж удома, адже люди  витрачають більше енергії, а отже, і калорій. Щоб їх повністю заповнити і не залишити туристів голодними, є багато різних формул, які допомагають вирахувати потрібну кількість білків, жирів, вуглеводів і калорій, які повинні поступати в організм при різних навантаженнях в походах.

Але це все так складно, адже ми звикли рахувати грами продукту на людину. Окрім цього, кожен організм індивідуальний. Одні багато їдять, інші - мало. Тому, складаючи меню і купуючи продукти для походу або відпочинку, краще удатися до наступної розрахункової таблиці:

Таблиця для розрахунк норми продуктів для походу
Продукт Норма Примітка
Каші до 100 грам чол/раз - гречка, пшоно, рис, перловка
Макарони 100 грам чол/раз
Суп 1 пакет 3 чол/раз
Цукор 100 грам чол/день
Масло 100 грам 10 чол/раз
Сало 35 грам чол/раз
Ковбаса 50 грам чол/раз
Тушонка 325 грам 8 чол/раз добавляти в кашу, суп, макарони
Згущене молоко 400 грам 8 чол/раз добавляти в кашу
Чай 5 грам чол/раз + 200 г запасу на всю групу
Шоколад 35 грам чол/день
Сухарі 1 кусок хліба - сніданок та вечеря, 1,5 - обід кусок - стандартний повний відріз хліба у вигляді цеглини
Хліб, батон 1 9 чол/день
Родзинки 40 грам 8 чол/день добавляти в кашу
Сухофрукти 40 грам чол/день
 
Сколе - Карпати.інфо