Цікавий відпочинок:

У місті Сколе відкриється музей PDF  | Друк |
Новини - Новини міста
Четвер, 17 серпня 2017 19:27

На вул. Данила Галицького, 52 у місті Сколе скоро відкриється музей. Саме таке рішення сьогодні прийняла Сколівська районна рада та затвердила статут музею. Музей буде комунальним закладом під назвою «Історико-краєзнавчий музей «Сколівщина».

Згідно з повідомленням прес-служби Сколівської Районної державної адміністрації (РДА), метою створення музею є вивчення, збереження, примноження та популяризація музейних предметів і музейної колекції. Також вважається, що музей буде залучати громадян до надбань національної та світової культурної спадщини. Історико-краєзнавчий музей буде належати спільній власності територіальних громад Сколівського району та буде керуватись відділом культури Сколівської РДА з урахуванням певних рішень Сколівської районної ради.

Основні напрямки діяльності музею «Сколівщина»:

  • Збирання, зберігання, вивчення, реставрація, наукове опрацювання, дослідження та експонування мистецьких, архівних, історичних, архітектурних та інших пам’яток матеріальної і духовної культури на території Карпат та Сколівського району;
  • Здійснення дослідницької, наукової, просвітницької й освітньої діяльності у галузі археології, історії, етнографії і інших суміжних з ними наук та галузей, а також діяльність, яка пов’язана з науковою атрибуцією, експертизою та усіма видами оцінки предметів, які можуть бути визначені як культурні цінності з метою включення до Музейного фонду України;
  • Популяризація історії, естетичне виховання громадян на основі експонування та пропагування культурних цінностей українського народу, повернення до України культурних і мистецьких цінностей, що мають відношення до історії України, чи були вивезені незаконним шляхом.

 
Сколе - Карпати.інфо