Цікавий відпочинок:

Відбулась наукова конференція Пам’ятки Тустані PDF  | Друк |
Новини - Загальні новини
Субота, 16 квітня 2016 18:03

Тустань7-8 квітня 2016 року відбулась III Міжнародна наукова конференція "Пам’ятки Тустані в контексті освоєння Карпат у доісторичну добу та в середньовіччі; проблеми їх збереження та використання".

Учасники конференції на двох секціях обговорили різні теми про історію та краєзнавство, етнологію, археологію, скелі та печери в давнину, туризм, віртуальну спадщину для досліджень та інше. В конференції взяли участь 110 учасників як з України, так і з Польщі, Болгарії та Росії. Також учасники при круглих столах обговорювали та дискутували щодо організації інформаційної системи щодо управління історичною спадщиною, новин та стандартів інформаційних технологій у сфері культурної спадщини.

Також слід відзначити, що учасники домовились про створення нового спільного проекту щодо лазерного сканування дерев'яних церков, які внесені під захист ЮНЕСКО.

Протягом другого дня учасники конференції виїхали на екскурсію до Тустанських скель, Музею історії Тустані та дерев'яну церкву Святого Миколая початку ХХ століття в селі Урич. Організатори конференції цього дня розповіли про цікаві знахідки на території фортеці Тустань та обговорили плани щодо подальших дослідження. Учасникам було продемонстровано фільм про перші дослідження скель в селі Урич.

 
Сколе - Карпати.інфо