Цікавий відпочинок:

Огляд газового пальника Kovea Power Nano Stove KB-1112 PDF  | Друк |
Статті - Спорядження для туриста

Плануючи рибалку або похід в гори завжди постає питання приготування їжі в похідних умовах. Практика показує, що не завжди є можливість знайти дрова для розпалювання вогнища, на якому можна приготувати їжу чи зігрітись. Наприклад, після дощу пошук дров сильно ускладнюється так як вони мокрі і не будуть горіти. Також на місцевості поблизу може не бути дерев чи кущів, які можна буде використати. З іншої сторони вирубування навіть такої малої кількості деревини є не етичним з екологічної точки зору. У багатьох країнах розпалювання вогнища заборонено законодавством, і порушники платять великі штрафи. Навіть в Україні заборонено розпалювання багать у заповідних місцевостях. А таких зон багато. Це і Горгани, і Мармароси, і Сколівські Бескиди.

З іншої сторони, навіть якщо Ви вирішили знайти дрова для вогнища, то Вам буде необхідно при собі мати пилу чи сокиру для їх подрібнення. Повірте, сокира завжди буде зайвим тягарем у рюкзаку в поході.

Використання газових пальників вирішує проблему розведення вогнищ. Адже з допомогою газового пальника можна швидко приготувати їжу та навіть зігріти намет. Газові пальники дуже компактні, малогабаритні та легкі. Тому вони зручні в туристичному поході та на рибалці. Крім того газовий пальник зручно мати в себе в квартирі чи в будинку на випадок енергетичної кризи, коли відключать газ та електроенергію.

Далі в цій статті розглянемо газовий пальник Kovea Power Nano Stove KB-1112, який виробляє фірма Kovea. В першу чергу слід відмітити, що Kovea - це відомий бренд, який зарекомендував себе на ринку якісною продукцією. Корейська фірма Kovea спеціалізується на виробництві якісних газових пальників та аксесуарів до них, а також різного спорядження для кемпінгу.

Я раджу купляти якісне туристичне спорядження, так як від цього залежатиме ваше життя в похідних та екстремальних умовах. Не рекомендую купляти пальники невідомого виробника, чи купляти їх на базарі чи по приватних оголошеннях (так пальник відноситься до тих речей, які вживаними не варто купляти). Купувати такі речі слід в спеціалізованих магазинах з доброю репутацією. Дешевше пальник Power Nano Stove можна купити в перевірених інтернет-магазинах, наприклад таких як в Капітан. Отримати товар можна як Новою Поштою так і Укрпоштою. Наприклад, я цей пальник отримав з допомогою Нової Пошти, так як така доставка зручна та швидка.

Газовий пальник Kovea Power Nano Stove KB-1112 має високу продуктивність маючи ергономічний дизайн та малі розміри. Головка пальника завдяки своїм конструктивним особливостям забезпечує сильне полум'я, що дозволяє використовувати пальник при наявності сильного вітру та при високій вологості. Полум'я дуже легко регулювати. Ручка регулювання полум'я дозволяє його дуже точно налаштувати під будь-які потреби. Пальник призначений для використання на подвір'ї (outdoor). Також не рекомендується використовувати цей пальник (які і інші пальники інших виробників) в погано вентильованих приміщеннях чи погано вентильованому наметі. Це спричинено тим, що в закритому приміщенні може генеруватись монооксид вуглецю (СО), який зменшує рівень кисню (О2).

Недоліками цього пальника є те, що він не має п'єзо-підпалу та додаткового вітрового захисту. Ще одним загальним недоліком газових пальників є те, що вони погано працюють при дуже низьких від'ємних температурах. Тому маєте на увазі те, що взимку при сильних морозах краще користуватись бензиновими чи гасовими пальниками (про такі пальники можна почитати або купити тут). Також при купівлі газового балону звертайте увагу на мінімальну робочу температуру на ньому, якщо ви хочете використовувати пальник при від'ємних температурах.

Основні характеристики пальника Kovea Power Nano Stove KB-1112

Розміри пальника (в зібраному стані) - 40 x 40 x 77 мм;

Вага - 95 грам;

Матеріал - сталь, алюміній;

Витрата газу - 156 грам/год;

Час неперервної роботи з 230-грамовим балоном  - 1,5 годин;

Тип газового балону: балони з скрапленим бутаном об'ємом 110, 230, 450  грам;

Час закипання 1 літру води - 3,4 хвилини.

Детальний огляд пальника Kovea Power Nano Stove KB-1112

Продається пальник Power Nano Stove в компактній пластмасовій коробочці, яка поміщається в картонну упаковку розмірами 50 x 50 x 87 мм. Також поставляється інструкція користувача разом з пальником. Посуд утримується на чотирьох спеціальних сталевих тримачах, які можуть складатись таким чином щоб пальник у зібраному вигляді мав розміри 40 x 40 x 77 мм:

Газовий пальник Kovea Power Nano Stove KB-1112

Комплектація газового пальника Kovea Power Nano Stove KB-1112

 

Увага: багато інтернет-магазинів завжди представляють фотографії пальників з балоном, проте балон в комплектацію не входить. Його необхідно купляти окремо. Уточнюйте деталі покупки при оформленні замовлення.

Пальник складається з основних компонентів:

  1. Тримач посуду. Призначений для утримування посуду над вогнищем для нагріву. Максимальний діаметр (розмір) посуду не повинен перевищувати 20 см. Тримач посуду складається з чотирьох рухомих сталевих тримачів, які фіксуються з допомогою фіксаторів до стінки головки пальника в стаціонарне положення;
  2. Головка пальника. Головка пальника містить багато отворів, через які виходить полум'я. Вона прямо під'єднана до  форсунки;
  3. Труба змішувач. В трубі змішувачі газ змішується з повітрям;
  4. Ручка керування газом. З допомогою цієї ручки можна регулювати силу газу (та полум'я), включати та виключати газ.

Пальник Power Nano Stove в розкритому вигляді показаний нижче на фотографії.

Пальник Power Nano Stove в розкладеному виді

Підготовка пальника Kovea Power Nano Stove до роботи

Перед тим як використовувати пальник слід виконати такі кроки:

  1. Перевірити цілісність гумової прокладки в місці під'єднання пальника до газового балону.
  2. Висунути та зафіксувати тримачі посуду. Спочатку необхідно усі тримачі висунути проти годинникової стрілки на 180 градусів (щоб вони не заважали один одному), а потім знову знову повернути на 90 градусів до фіксації на стінки головки пальника.Підготовка до роботи пальника Power Nano Stove
  3. Потім повернути ручку керування газом за годинниковою стрілкою до упору. Це необхідно зробити, щоб газ не виходив з балону в процесі під'єднання самого пальника. На ручці керування газом є відповідна стрілка та значки "+" та "-".Kovea Power Nano Stove - ручка керування газом
  4. Під'єднати газовий балон до пальника. Для цього пальник насаджується на балон і прикручуємо балон за годинниковою стрілкою.
  5. Перевіряємо газовий пальник на витік газу. При правильному під'єднанні балону витоку газу не повинно бути.
  6. Після під'єднання газового балону можна запалити полум'я. Для цього можна використати будь-який запалювач: кремнієвий запалювач, сірники або запальничку. Запалювати пальник потрібно у місці головки пальника при повільному повертанні ручки керування газом проти годинникової стрілки (до "+").

Kovea Power Nano Stove з полум'ям

 

 
Сколе - Карпати.інфо